Počátky příběhu Orlovského pivovaru sahají do druhé poloviny devadesátých let, kdy se celá restaurace přímo před očima návštěvníků proměňovala do originální podoby. Pivnice, jež náleží k Černému Orlu odnepaměti a do níž osečtí i přespolní štamgasti rádi chodili „na dvandu“, měla v budoucnu získat ucelenost a důstojnost tím, že k ní bude neodmyslitelně patřit i vlastní pivovar. V roce 2015 příběh dospěl ke šťastnému konci: oblíbenou restauraci s výtečnou kuchyní doplnil moderní, avšak v postupech vaření piva tradiční, rodinný pivovar. Podle mistrovského umění sládka a člena týmu Orlovského pivovaru Petra Hájka vaříme piva postavená na českých postupech. Zároveň se do nich snažíme vnést neotřelost a svéráznost. Nechceme zapadnout mezi ostatní pivovary, pilujeme chuť a výraz piva především pro hosty Černého Orla.
Tak jak se střídají roční období, tak se v budoucnu budou střídat naše pivní speciály. Ke stálicím Orlovského pivovaru patří:
Ležák plzeňského typu uvařený dvourmutovým způsobem za použití výhradně českých surovin, kvalitní vody z
úpatí Krušných hor, výhradně českého sladu plzeňského typu a dvou odrůd žateckých chmelů. Dvanda je
charakteristická svou hořkostí a typickým chmelovým aroma. Klasická a plná chuť naší dvanáctky si určitě
najde své příznivce.
Obsah alkoholu: 5,1 %
Vychutnejte si jedinečné spojení klasického spodně kvašeného českého ležáku z českých surovin s přídavkem speciálního aromatického amerického chmele. Tato zajímavá kombinace dvou stylů piv je určitě dobrý důvod proč přijít do Orla ochutnat. Výrobek: Pivo spodně kvašené, nefiltrované EPM 12°.
Obsah alkoholu: 5.1 %